Blog 20: Lekker weertje!!! - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 20: Lekker weertje!!! - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 20: Lekker weertje!!!

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

22 November 2009 | Kenia, Nairobi

Ik heb goed nieuws voor jullie!! :-D
Het heeft vandaag geregend!! (Voor degene die het niet geloven, zie de foto's als bewijs!!)
Het was voor mij de eerste regenbui sinds mijn verblijf in Kenia. Hier weten ze pas écht wat een regenbui is! Het leek wel alsof de wolken ál het verdampte water van de afgelopen maanden had opgespaard en in één keer loslieten! Het goot echt héél hard! De hele lucht was zwart en de dikke regendruppels zorgden ervoor dat binnen no time de straten blank stonden.
Ik had niet verwacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik was er écht blij mee!! Ik had echt de neiging er doorheen te gaan rennen, maar de gemiddelde Keniaan kijkt me al vreemd aan als ik aan het hardlopen ben in de zon, dus dat leek me niet zo'n heel strak plan!!
Maar het was écht heerlijk koel buiten!!
Om 05.30 uur begon het en ik was meteen klaar wakker. Het leek alsof het wel even aan zou houden en dus wilde ik alle deuren en ramen tegen elkaar open zetten, zodat de warmte even lekker het huis uit zou waaien, maar na een kwartiertje was het ineens weer droog en is het verder ook droog gebleven. Dus de warmte hangt er nu nog steeds.. Tegen 10.00 uur was er niets meer van te zien en was het weer net zo warm als altijd!
Op dit moment hangt er ook weer een bui in de lucht en ik hoop maar dat het niet losbarst als ik net met m'n laptopje terugloop naar huis.. (Sorry Jantine) ;-)

Vandaag hebben we alle voorbereidingen getroffen voor morgen, onze eerste officiële werkdag op de school! Ik heb er echt zin in en vind het ook wel spannend. Ik hoop dat we een beetje goed ontvangen worden..
Op dit moment heb ik verder niet zoveel inspiratie voor een blog.. dus ik zal jullie verder niet vervelen met een slap verhaal over het weer, want daar zou ik zelf ook niet op zitten te wachten.

Ik hoop morgen weer hééél veel inspiratie op te doen, zodat ik weer mooi verslag kan schrijven.

Ik ga lekker m’n bed in!

• 22 November 2009 - 19:58

Ankie:

Hahaha... cool hoor!!! (en ik ben de eerste!!!:D)

• 22 November 2009 - 20:53

Jiska:

Lekker buitje Miek!! haha

• 22 November 2009 - 21:06

Noortje:

Toch leuk dat je zo blij kunt zijn met regen :D
    Succes morgen!

• 22 November 2009 - 22:01

Kim Van Den Berg:

Van mij mag je best wat buien van ons lenen hoor, ik blaas ze je kan al uit!!! haha..
    Het is hier gewoon weer eens bere nat. Daar word je niet blij van maar daar en tegen slaap ik dan wel weer heerlijk met dit weer. Dus ieder zijn voordeeltjes.
    Succes morgen ben benieuwd naar je opgedane inspiratie!
    x

• 22 November 2009 - 22:28

Paula:

regen... tjaa..
    zijn wij hier wel gewend :P hahaha
    ik vond het hier al vanmiddag hard regenen.. maar nu ik dit weer lees denk ik.. ja.. bij jou is het nog 'erger'

daahaaggg
    xx

• 23 November 2009 - 07:04

Sandrien:

Hoihoi,

Het is inmiddels maandagochtend en ik wens je dan ook veel plezier op je eerste "echte" werkdag . We lezen vast je belevenissen van vandaag!
    groetjes!

• 23 November 2009 - 07:42

Jantine:

Ik mag toch niet hopen dat de regen is losgebarsten toen jij terug liep naar je hotel:@:P
    hahaha fijne werkdag gewenst meid! geniet ervan!!

Dikke kus

• 23 November 2009 - 11:18

Anouk:

Annemiek,

Je verveeld ons niet hoor! Nederlanders kunnen niet uitgepraat worden over het weer. Hier koud, kill en vies. Zal toch Ali en Anita is vragen of een extra vakantie... Kom ik even bruin bakken in het zonnetje, aan dat luxe zwembad! Heel veel plezier morgen op de school, en maak er wat van:D. Liefs Anouk

Verslag uit: Kenia, Nairobi

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009