Blog 10: Prinses op de erwt - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 10: Prinses op de erwt - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 10: Prinses op de erwt

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

12 November 2009 | Kenia, Nairobi

Vandaag is een vreemde dag voor me. Francis en Marloes doen de hele dag al geheimzinnig en ik mag niks vragen. Ik ben natuurlijk niet op mijn achterhoofd gevallen en snap ook wel dat het met morgen (mijn verjaardag) te maken heeft, maar toch is het vreemd. Marloes is vanmorgen met Nassor naar de stad gegaan en ik mocht niet vragen wat ze ging doen.
Francis en ik zijn maar boodschappen gaan doen en ik ben nu maar aan de slag gegaan met het uploaden van foto's bij de blogs, zodat jullie naast mijn verhalen ook wat beeldmateriaal hebben!

Verder heb ik vandaag eindelijk een telefoon gekocht en ben ik dus eindelijk zelf ook bereikbaar. Ik ben nu dus te bereiken op de volgende manier: Nummer 0900-1922 (even wachten) 00254 729 921725 (0,10c per minuut vanaf een vaste telefoon lijn)

(Dus oma, u kunt nu ook mij bellen i.p.v. andersom ;-))

Had ik jullie trouwens al verteld over mijn bed? Volgens mij niet. Nou, daar kan ik wel een blogje over schrijven!!
IK MIS MIJN EIGEN (HEEEEEEERLIJKE) BED ECHT ZÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ ERG!! Zo dat is eruit!

In ons appartement hebben we 3 slaapkamers, 1 masterbedroom en 2 childrensrooms. De eerste dag wilde ik bescheiden zijn en gaf ik aan dat ik wel een van de kinderkamers zou pakken. Er leek mij niet zoveel verschil tussen te zitten. De grootte van de kamer maakte me niet veel uit en het bed leek ook niet veel kleiner dan de anderen.
Inmiddels ben ik er wel achter wat het verschil is… Ik begreep eerst niet echt waarom mijn kamer een childrensroom was, maar ik weet nu dat het hem in het matras zit..
Vanaf dag 1 slaap ik echt voor geen meter ’s nachts, kan ook door de hitte komen, maar ik weet ook zeker dat het aan mijn matras ligt. Een beetje verwend ben ik wel, want thuis heb ik een bed met een spiraalbodem en een matras waar mijn lichaam (lees: mijn kont) goed in wegzakt, waardoor ik recht lig. Nou, mijn “lichaam” heeft me nog nooit zo in de weg gelegen. Van spiraal bodems hebben ze hier (natuurlijk) nog nooit gehoord. Het bed bestaat uit een houten plank met daarop een matras.
Dit matras is dus een matras waar normaal een kind op ligt. Jullie begrijpen dus dat dit matras niet gewend is om een “volwassen” lichaam te dragen. Oftewel: het matras is zo dun en zacht dat ik dus gewoon met m’n kont op die plank lig.
Nou wil ik natuurlijk niet zeiken, in Shanzu zouden sommigen een moord doen voor mijn matras, maar van slapen komt het dus niet echt.
Ik heb inmiddels wel spijt dat ik de eerste dag bescheiden wilde zijn, want ik ben echt jaloers op Marloes (die in de masterbedroom slaapt), zij heeft echt een heerlijk matras!!

Nu ga ik overdag wel eens stiekem even op haar bed liggen om een beetje bij te slapen.. ;-)

Nu we hier 6 dagen zijn en ik dus 6 nachten op dit matras heb geslapen, begint mijn rug moeilijk te doen en ben ik het wel een beetje zat. Francis heeft precies hetzelfde probleem..
Van de week kwam Nassor op bezoek en kwam het onderwerp matrassen ter sprake. Toen hij hoorde dat wij niet zo goed sliepen is hij direct naar Ali toegegaan.. en wat bleek gister toen we terug kwamen?!?! Ali heeft gewoon 2 gloednieuwe matrassen gekocht en meteen neergelegd..
Dit matras is echt het uiterste van mijn oude matras, onwijs hard. Maar ik durf er echt niks meer over te zeggen, straks ligt er morgen weer een nieuwe matras en ik wil me nou ook weer niet als de prinses op de erwt gedragen! ;-)

• 12 November 2009 - 13:12

Jantine:

Eindelijk ben ik een keer de eerste die reageert! haha jaah morgen jarig miek!! lekker al die verassingen!
    ik ga snel je foto's bekijken!

Dikke kus(L)

• 12 November 2009 - 14:03

Waaierpad 3-5:

He wereldreiziger…

We zijn er betijds bij....
    Hier een berichtje van je collega 's….
    Als eerste, Hartelijk Gefeliciteerd met je Verjaardag, weer een stapje dichter bij volwassenheid.
    Wij proosten met behulp van een kopje thee en koffie op je verjaardag, de gebak houden we wel tegoed van je!!!!!
    Verder leven we allemaal helemaal met je mee, wat een geweldige verslagen!!!
    Je bent dan wel niet hier maar toch zijn we ook weer heel dicht bij je hoor.
    Geniet van de mooie mensen en de vele indrukken.
    We wensen je verder een fijne dag toe, we denken aan je !!!

Heel veel verjaardagsknuffels,
    Hetty, Petra, Esther, Laela en Kim enzzzzzzzzzzz

• 12 November 2009 - 14:48

Kim:

Ahh, arme jij!

Je bent al gewoon een hele week week nu, het gaat supersnel!

Kus

• 12 November 2009 - 17:00

Jolene :

Hey meis,
    kun je daar geen luchtbed aan schaffen ?? dan kun je ook slapen terwijl je rond dobber op het zwembad heerlijk koel en totaal niet hard hahaha
    xx

• 12 November 2009 - 22:00

ErnstJan:

Alvast van harte gefeliciteerd Annemiek, maak er een mooie dag van!!!
    Groetjes, Ernst-Jan

• 12 November 2009 - 23:52

Linda:

Hey Annemiek,

Ik ben vol verbazing al je verhalen aan het lezen elke keer. Wat maak jij een hoop mee!
    Ik hoop dat de rest van je trip net zo interessant word voor je. Ik blijf in elk geval met veel plezier je verhalen lezen.
    Ik wens je heel veel plezier met je verjaardag morgen!1

Liefs

• 13 November 2009 - 06:57

Jelle, Margitte En K:

He Lieve Miek,
    Inderdaad, je bent jarig, van harte gefeliciteerd!!! We zijn heel benieuwd wat je vandaag gaat doen! Hier alles ok, hebben afgelopen woensdag St. Maarten gevierd en zijn met Jelle langs de deuren gegaan. Jelle, net 4, kent de liedjes nog niet zo goed, maar dat mag de pret niet drukken. Bij elke deur maakt hij zelf een liedje. Het ene liedje is langer dan het ander en dát is weer afhankelijk van hoe groot de pot met snoep is die onder zijn neus wordt gehouden! Uiteindelijk is het resultaat een grote zak snoep.
    Veel plezier vandaag.

Nou nog werken??!!

xjes kim

• 13 November 2009 - 08:03

Hettie:

Van Harte met je verjaardag...hoeveel Hollandse meiden vieren hun verjaardag in Kenia?...weinig!!....dus vast een dag met een lach en een traan....maar geniet ervan.!!!!

• 13 November 2009 - 11:06

Ilse:

Hey Miek,

van uit het verre en koude holland gefeliciteerd met je verjaardag!
    Is wel erg bijzonder om het daar te mogen vieren!

Groetjes Ruud en Ilse

• 13 November 2009 - 12:22

Sandrien:

He Annemiek,

Van harte he, met je verjaardag. Hoop dat ze je flink verrast hebben vandaag :-)
    Het is in ieder geval bijzonder je verjaardag zo ver weg te vieren. Ik zal op je proosten!
    gr. Sandrien

Verslag uit: Kenia, Nairobi

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009