Blog 11: Mijn Keniaanse verjaardag in de zon!!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
13 November 2009 | Kenia, Nairobi
Tegenwoordig bedenk ik me een paar dagen van tevoren dat het alweer bijna zover is, en kost het me elk jaar weer veel moeite om steeds weer een origineel cadeau te vragen..
Toch kan ik als ik op 13 november wakker word, dat gevoel dat ik als jong meisje (dat in de vroegte al stiekem naar beneden sloop om naar haar cadeautje te zoeken) al had niet bedwingen. Het is toch altijd weer spannend, wie zal er aan me gedacht hebben?, zal ik nog een cadeautje krijgen?, enz..
Uiteraard is dat vandaag ook weer zo en moet ik zeggen dat het me écht heel goed doet om te merken dat er ook nu aan me gedacht wordt! De meeste smsjes kwamen vannacht om 02.00 uur binnen, waarschijnlijk dachten diegenen dat ze de eersten zouden zijn, alleen zijn ze vergeten dat het hier 2 uur later is. Maar dat maakte het allemaal niet minder leuk natuurlijk!!!
Om hier nu in Kenia jarig te zijn is toch wel vreemd. Sowieso is het voor het eerst in mijn hele leven mooi weer op mijn verjaardag. De zon schijnt en het is ruim 35 graden, wat al een cadeautje opzich is. Daarnaast hebben Loes en Fran ervoor gezorgd dat deze dag met geen mógelijkheid ongemerkt voorbij kan gaan. Het hele appartementencomplex hangt namelijk vol met A4tjes met mijn foto erop, met als gevolg dat iedereen me komt feliciteren. Toen ik het voor het eerst zag, wilde ik alleen maar heel hard wegrennen (ja ik lijk nou eenmaal toch wel op mijn vader), maar inmiddels kan ik de lol er wel van inzien, haha. Stukje bij beetje kom ik erachter dat er heel wat mensen in het complot zitten en vraag ik me steeds meer af wat me te wachten staat. SPANNEND!!!
Volgens Nassor is een verjaardag voor de Kenianen een belangrijke dag. Dit verbaast me omdat de helft van de Kenianen niet eens weet hoe oud ze zijn, laat staan dat ze weten welke dag het is. Maar goed, het is dus de bedoeling dat we dit heugelijke feit vanavond uitgebreid gaan vieren. Ik realiseer me dus dat ik moet afstappen van het idee dat mijn verjaardag hier niet veel zal verschillen van thuis en dat vind ik stiekem ook wel weer erg leuk.
Thuis vier ik mijn verjaardag niet zo uitgebreid, er komt wat familie en ik ga wat eten met m’n beste vriendinnetjes, gewoon gezellig.. niets bijzonders..
“Niets bijzonders” bestaat hier dus niet. Francis en Marloes zijn de afgelopen dagen steeds heel geheimzinnig geweest en ik merk stukje bij beetje wat de gevolgen daarvan zijn. Vanmorgen mocht ik mijn kamer niet uitkomen (waar ik erg veel moeite mee had, gezien ik ontzettend nodig naar de wc moest) voor zij mij geroepen hadden. Toen de verlossing eindelijk kwam werd er voor me gezongen, was het hele huis versierd en stond er een uitgebreid ontbijt op me te wachten. Tijdens het ontbijt kreeg ik mijn cadeau en ook twee enveloppen vanuit thuis. Toch geheel onverwacht, en ik werd er ook wel even stil van, door de lieve woorden op de kaarten realiseerde ik me dat dit ook de eerste verjaardag is die ik niet thuis vier en dat is toch ook wel weer gek!!
Ik heb net vernomen dat we vanavond uit eten gaan en daarna stappen. Ik heb echt geen idee hoe dit vorm gaat krijgen, maar vind het allemaal wel erg leuk!
Vanmorgen ben ik met Marloes en Nassor naar Mombasa town geweest om een “birthdaydress” te kopen. Ik heb namelijk alleen maar simpele kleding bij me en vind dat ik er vanavond natuurlijk wel uit moet zien als een jarige.
Het was weer een heel avontuur. In Mombasa town komen eigenlijk alleen maar locals en dus waren wij weer de enige Muzugu’s en werden we weer behoorlijk nagekeken en geroepen. Omdat ik natuurlijk weer veels te kritisch was en niet zomaar alles leuk vond, hebben we heel wat winkels en markten gezien.
Nassor heeft ons als een ware bodyguard overal doorheen geleid.
Uiteindelijk zijn we op de markt geslaagd en heb ik in ieder geval iets leuks om vanavond aan te trekken voor the party!
Ik ben benieuwd!
Mijn moeder wees me trouwens op het feit dat het telefoonnummer dat ik geplaatst heb niet klopt.. Ik heb het aangepast.
Het is 00254729921725
13 November 2009 - 12:37
Bart:
Gefeliciteerd Miek!! -
13 November 2009 - 13:46
Joost:
Heeey
Gefeliciteeerd!!! Je schrijft de verhalen ook echt leuk!!
XxX -
13 November 2009 - 16:03
Jolene :
super late reactie maar druk druk druk aan het werk hea. Een hele fijne verjaardag toegewenst en maak er een leuk feest van vanavond !! xxx Lien -
13 November 2009 - 16:27
Kim V/d Berg:
Jippie...
Gefeliciteerd meisje!!
Dit word een hele speciale verjaardag, geniet ervan!!
x -
13 November 2009 - 17:53
P&P:
Hoi Miek!
Natuurlijk: als eerste (in dit stukje dan, niet van deze dag, dat hebben anderen al gedaan) van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We zijn wel benieuwd hoe jij er Keniaans-jarig uitziet vanavond. En ook wat "stappen" daar nou helemaal inhoudt. 's Morgens aan het bier? 's Avonds aan de baco? We lezen het wel, want je blog worden gevreten overal hier! Gelukkig heb je goeie verbindingen, waardoor we inmiddels ook van beelden kunnen genieten. Van alle kanten spat het entjousiasme er af. Maar goed, je bent ook nog maar een week op weg... Het zal allemaal best lukken, maar het tempo dat je hoopt te maken moet je maar tijdens je ochtendloopjes halen. Wen er maar aan dat alles een "Afrikaans" tempo heeft. Morgen is er immers weer een dag?! Van een oudcollega kennen wij een mooi verhaal dat hij als docent-akkerbouwer in Tanzania wel eens voor zou doen hoe je een stukkie grond netjes omspit. Hij met z'n witte kont op Westers tempo aan de gang. Zich toch wat ergerend aan de apathie bij zijn studenten. Maar toen hij in de brandende middagzon op zoek was naar zijn "zout en water" spitten zij nog kalmpjes aan verder. En hadden intussen tijd gehad voor een praatje, een geintje en pauze. Bottom line: aan het einde van de dag waren ze allemaal net zo ver gevorderd. Afrika blijft boeien! -
13 November 2009 - 18:05
Jeroen:
Ey Miek,
Van harte met je verjaardag meid. Goed om te horen dat het daar leuk is en dat je het super na je zin hebt.
Zal zeggen geniet ervan
Cya,
Jeroen
13 November 2009 - 18:34
Jujolilkile:
Wel gefeliciteerd
wel gefeliciteerd
en een fijne verjaardag.....
wel gefeliciteerd
(hoor je ons dit zingen?? lekker vals he. -
13 November 2009 - 18:48
Bart:
van harte annemiek, geniet van je verjaardag !!! -
13 November 2009 - 19:07
Jantine En Tim:
Miekie!!
zo even nog een felicitatie;) hahaha GEFELICITEERD!!
Ik hoop dat je de kaarten leuk vond en het cadeautje van thuis uit!!
Dikke kus!!
Xx -
13 November 2009 - 20:33
Renée:
Moppie!!
Nog even op de valreep hihi!!
Van harte meid!!!
Enjoy your party!!
Dikke verjaards zoen Renée!! XX -
13 November 2009 - 20:40
Els & JW &de Meiden:
Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag ook namens Oma ze kon je nl niet bereiken via de telefoon. Maar nu zie ik dat het nummer niet goed was geven we even door. Verder schrijf je erge leuke verhalen. Groetjes tot de volgende keer -
13 November 2009 - 21:10
Paula:
ook van ons natuurlijk van harte gefeliciteerd!!
hoewel.. het is daar 2uur later.. dus je bent al niet meer jarig.. hier wel !! :D
spannend wat je allemaal aan het beleven bent deze avond :P
xxx
Paula (en de rest) -
13 November 2009 - 22:31
Tamara En Pieta:
Hoi Annemiek,
Vanuit Doetinchem van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Via Hyves zijn we op je site terecht gekomen en het is erg leuk om je verhalen te lezen. Nog een goede tijd daar.
Hartelijke groeten,
Tamara en Pieta Sebok