Blog 60: Op je blote voeten het nieuwe jaar in.. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 60: Op je blote voeten het nieuwe jaar in.. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 60: Op je blote voeten het nieuwe jaar in..

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

01 Januari 2010 | Kenia, Nairobi

Als eerst: EEN HÉÉÉL GELUKKIG NIEUWJAAR VOOR JULLIE ALLEMAAL, EN ALLE GOEDS VOOR 2010!! We gaan d’r weer wat moois van maken!!

Ik kan het niet geloven dat het alweer 2010 is!! Het is alweer 10 jaar geleden dat mensen een mileniumpakket in huis haalden en bang waren dat hun computers en andere apparatuur het zouden begeven.. Ik blijf het zeggen: de tijd vliegt..

Ik hoop dat jullie allemaal een onvergetelijk uiteinde gehad hebben!!
Ik heb in ieder geval echt een héél bijzonder, geweldig, gaaf en gedenkwaardig uiteinde en knallend nieuw begin van het jaar gehad! Het was een top avond (en nacht), heel veelzijdig en hééél anders dan dat ik gewend ben!!

We begonnen de avond om 21.00 uur bij Yul’s, een restaurant aan het strand van Nyali. Er was een buffet met ontzettend goed eten en live muziek. De sfeer was echt top, en we konden zó het strand oplopen!!
Vanaf onze tafel konden we de kamelen op het strand zien lopen en opeens kreeg ik de ingeving (of kwam het misschien door de cocktails?!) om kameel te gaan rijden. Ik trok Francis mee, en binnen 2 minuten zaten we op de rug van een kameel en reden we over het strand..
Overal om ons heen zagen we mensen. Alle strandtenten, restaurants en hotels hadden flink uitgepakt om van hun plek dé uitgaansgelegenheid van Mombasa te maken. Overal klonk muziek en overal zagen we mensen dansen, lachen en eten.

Het was echt al binnen no time kwart voor 12 en voor ik het wist stond ik met Ahmed en Francis op de dansvloer af te tellen naar 2010!
Om 12 uur precies knalde het feest helemaal los, OVERAL op het strand was vuurwerk, muziek en gejuich. De mensen stroomden vanuit alle gebouwen het strand op en het leek wel alsof het vuurwerk niet meer op zou houden!

De familie van Marloes had uit Nederland wensbalonnen meegenomen, waar iedereen iets op kon schrijven. Deze balonnen werden dan aangestoken en opgelaten.. Het trok heel wat bekijks, en het was echt heel gaaf om de balonnen op te zien gaan.
Even dacht ik weer terug aan thuis, daar zaten ze op dat moment waarschijnlijk nog voor de buis, 2010 was daar nog helemaal niet in zicht, dacht ik! Maar toen ik stiekem op mijn telefoon keek, zag ik dat mijn ouders al aan me gedacht hadden, want op mijn display prijkte een smsje waarin zij mij een gelukkig Nieuwjaar toewensten.. :-)
Nadat alle wensballonnen in het duister waren verdwenen was het tijd om naar de volgende plek te gaan.. De beachparty van Nyali Beach!

Inmiddels was Terry ook bij ons aangesloten en om een uur of 2 stond ik tussen de mensen op het strand. Op dat moment realiseerde ik me pas écht hoe apart dit eigenlijk was. Normaal ga ik met een dikke jas en sjaal de kou in en zijn overal bekenden. Nu stond ik met mijn blote voeten in de branding te dansen tussen allemaal mensen die ik niet of pas 2 maanden kende.. Maar het was één groot feest. Goede muziek, lekker drinken, goede sfeer, leuke mensen en ga zo maar door!!

Een paar uur later liet de vloed steeds minder mensen toe op het strand en werd het tijd om naar de volgende plek te vertrekken..
We liepen over het strand terug naar de auto. En ik had echt de neiging om een Nieuwjaarsduik te nemen. Maar dat leek me met mijn lange jurk niet zo handig...
Eenmaal bij de auto stapten we in om naar Bob’s te gaan en daar verder te feesten.. Blijkbaar hadden meer mensen hetzelfde idee als wij want echt OVERAL waren auto’s en álles stond vast. Ik heb de tijd (en stilte) maar gebruikt om wat telefoontjes te plegen. Het was echt super leuk om mensen uit Nederland aan de lijn te hebben!!

Drie uur later, toen het inmiddels licht geworden was, schoof ik met Francis aan in de bar in Sunrise, voor de laatste borrel. Een half uur later was ik zo kapót, dat ik maar naar bed ben gegaan..
Doodmoe, maar zeker voldaan viel ik in slaap.. Het was echt heel gave nacht!

Ik heb niet lang kunnen slapen, want om 12 uur moest ik er weer uit. Omdat we vandaag weer in Shanzu uitgenodigd waren voor de lunch bij de familie van Terry.
Daar aangekomen konden we meteen zien wat er op het menu stond, want de geitenkop lag al op het dak van het huis op ons te wachten. Een stukje verderop hing het vel aan een boomstam te drogen en de poten hingen in de boom ernaast aan de takken… Een hééél smakelijk gezicht!! ;-)
Maar inmiddels ben ik er wel aan gewend dat ik mijn eten eerst in originele vorm zie voor ik het op mijn bord krijg en naar binnen mag werken.. En ondanks dat smaakte het allemaal perfect!!

Na de lunch ben ik met Francis naar Mombasa town gegaan om de bustickets voor de reis naar Nairobi op te halen. We vertrekken morgen om 21.30 uur! Ik heb er echt zin in.
Vanavond gaan we naar de karaokebar om afscheid te nemen voor de komende twee weken. Ik kan echt niet wachten om morgen de bus in te stappen!

Morgen ga ik dus de laatste wasjes draaien, boodschappen doen en mijn tas definitief inpakken.. Alles is geregeld voor de grote reis en we gaan het er even lekker van nemen..

Tot morgen!

• 01 Januari 2010 - 18:52

Noortje:

Yes, eerste :D:D:D:D
    Met dank aan Annemiek ;)

• 01 Januari 2010 - 18:58

Ankie:

Nou, ik wou de eerste zijn, heel fijn Annemiek...:P

• 01 Januari 2010 - 19:02

Laela:

Wat een super oud en nieuw, op een kameel, op je blote voeten, sureal!
    Heel fijn 2010 toegewenst vanuit het koude Tiel.
    Brrr, hier gaat het flink vriezen hoor!
    p.s tweede vind ik ook lang niet slecht.
    lieve groet Laela

• 01 Januari 2010 - 19:09

Ankie:

Haai,

Echt heel mooi de foto's!! Tja, veel boeiends heb ik verder niet meer te vertellen.

xx
    Ankie

• 01 Januari 2010 - 20:15

Pa:

Een nieuw jaar is mooi, maar je nadert wel je uiterste vekoopdatum.

• 01 Januari 2010 - 20:17

Pa:

Reizen is een manier om vragen te stellen die je thuis niet stelt. Niet per se over het land in kwestie zelf maar over jezelf.

• 01 Januari 2010 - 20:32

Iris En Rifka:

Hoi Annemiek,

nog een gelukkig nieuwjaar vanuit Nederland! Ziet eruit dat jullie het heeel erg leuk hebben gehad. Veel plz op jullie reis, geniet ervan.

Groetjes Rifka en Iris

• 01 Januari 2010 - 20:35

Kim Van Den Berg:

Wat een gaaf oud en nieuw zeg!!! Geniet nog maar even lekker na en morgen heerlijk op reis.
    Heel veel plezier!!!
    xxx

• 01 Januari 2010 - 20:57

Paula:

leuk dat jij het ook zo leuk hebt gehad!! wij ook hoor!!!:D

hahahah ik moet echt heel hard lachen om die kameel!!! geweldig lijkt me dat!!

en natuurlijk een heel gelukkig nieuwjaar, ik had nog gesmst, maar ik weet ook niet of ik het goeie nummer heb;)

Paula

• 02 Januari 2010 - 06:26

Hettie:

Volgend jaar de nieuwjaarsduik in Scheveningen?

Annemiek, wat is het een TOP-avond geworden, dit vergeet je nooit meer.

Wat zul jij moeten afkicken straks!!!

• 02 Januari 2010 - 09:31

Pia En Peter:

Wat een bruisend nachtleven op de foto's. We konden het hier horen knallen! We wensen je toe dat je nog heel lang mag nagenieten van de geweldige tijd in Kenia. Maar ook dat je beseft dat waar je ook heen gaat je altijd jezelf meeneemt. Conclusie:
    Je thuisvoelen = Goed in je vel zitten waar je ook bent!
    De wereld is maar klein

• 02 Januari 2010 - 18:28

Ellen:

Wat zie jij er gelukkig uit!

Verslag uit: Kenia, Nairobi

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009