Blog 54: All I want for Christmas is… - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 54: All I want for Christmas is… - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 54: All I want for Christmas is…

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

26 December 2009 | Kenia, Nairobi

Tja... Wat wil ik niet?! Normaal hebben we thuis onder de kerstboom heel wat cadeautjes liggen.. En ik kan zo nog wel wat dingen opnoemen die ik wil hebben voor Kerst dit jaar!!

…sneeuw
…lekker eten
…warme chocomel
…schaatsen

En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Ja, daar zit ik dan weer.. Ik ben vandaag mijn blog al 6x overnieuw begonnen. Maar het wil niet echt lukken.. Het wordt elke keer een beetje een herhaling van wat ik al gemeld heb.. En jullie weten inmiddels wel dat Kerst hier hééél anders is dan in Nederland. Dat heb ik vaak genoeg gezegd..

Ik kan niet echt spreken van een kerstgevoel. Omdat eigenlijk alles wat ik aan Kerst koppel hier ontbreekt; familie, een diner met z’n allen, sneeuw, kou, warme chocomel en ga zo maar door..
Ik zit me de hele dag al af te vragen wat ik zou doen als ik thuis zou zijn.. En eigenlijk is de hele Kerstgedachte een beetje aan me voorbij gegaan.

Marloes heeft 2 weken terug geprobeerd om ons appartement om te toveren tot een heus kersthuis. Gevolg is dat we al 2 weken in een soort bordeel leven.. Ze heeft erg haar best gedaan, maar de 20 meter kerstverlichting en de (neppe) kerstboom, maken niet dat ik een kerstgevoel krijg. Zelfs de nieuwe Kerst CD met ál die "foute" kerstmuziek die we gekocht hebben, maakte niet dat ik het gevoel kreeg dat het Kerst was.

Ik ben vanmiddag lekker gaan zwemmen in de oceaan. Onderweg kwam ik allemaal mensen tegen, die me vol enthousiasme “Merry Christmas” wensten. Elke keer als ik het hoorde dacht ik: "Huh, waar heb jij het nou over?! Weet je wel hoe warm het is?!"
Nee, zon en Kerst, dat matcht in mijn hoofd gewoon niet echt met elkaar...

Het lijstje hierboven kon ik dus mooi op mijn buik schrijven tijdens de Kerst van 2009. Maarr.. ik was nog wel even iets vergeten.. Want wat ik deze Kerst toch wel een beetje gehad heb zijn jullie.. En dat zorgde zo af en toe toch wel een beetje voor een kerstgevoel.
Bedankt voor alle leuke mailtjes, ecards, smsjes, msn gesprekjes en telefoontjes. Echt heel leuk om te weten dat jullie wel aan me denken hier in het warme Kenia, waar ze toch niet zo goed Kerst kunnen vieren als thuis.

Ik heb vanaf vandaag ook echt een nieuwe verslaving: Skypen! Echt SUPER leuk!! Na een leuk gesprek met mijn ouders, Bart en Amy heb ik ook nog een tijd met Hanneke zitten kletsen. Mijn kaken doen gewoon nog zeer van het lachen!!

Ik ga me nu snel omkleden, want ik word zo weer opgehaald.. Ik ben er maar weer druk mee..
Morgen is Kerst alweer voorbij.. Ik hoop dat het bij jullie allemaal heel leuk geweest is!

Ik spreek jullie!!

• 26 December 2009 - 21:57

Hanneke :

Yes ik ben de eerste haha, ik heb mij ook helemaal kapot gelachen, vond het super om je te spreken en te zien!!! dat heeft mijn 2e kerstdag toch wel weer leuk gemaakt.
    Tot skype!!!!!Dikke kus, hoop dat je een gezellige avond hebt gehad.

• 26 December 2009 - 22:07

Kim Van Den Berg:

Hanneke kei goed hoor!!
    Geweldig dat kerstbordeel van jullie.
    Wij zijn de kerst weer doorgekomen was erg gezellig maar nu begint natuurlijk het dieeten weer en tja daar heb jij dan weer geen last van he... (had je toch al niet, haha)
    Skype, mmmmmmmmhhh volgens mij kan ik dat ook met mijn computer maar heb nog niet uitgevonden hoe dit werkt, tips zijn altijd welkom!!!
    Spreek je snel weer
    xxx PS je hebt het maar druk met al die afspraakjes??!!???

• 26 December 2009 - 22:46

Pa:

Hoe noemt men mensen die bang zijn voor de Kerstman? Claustrofobisch!

• 26 December 2009 - 23:22

Agnes& Paula:

leuk om even te msnen! En nu nemen we nog een borrel!! Morgen gewoon zondag, lekker top 2000 luisteren kun jij dat ook ??

Ik vind het wel een leuk bordeel hoor, en die kerstboom, toch prachtig =]. Nu nog in de kerstboom gaan hangen en jullie hebben er (levende) engeltjes in...haha.

Trouwens, met oud en nieuw he.. ga je nog oliebollen bakken, want dan mailen het recept (van opa=]) door, want dat gaan we natuurlijk niet onder je blog zetten, dat is top secret!

Heb je al 34321 euro aan vuurwerk besteld? wij anders wel hoor, dat snap je natuurlijk wel!

Gaan jullie na oud en nieuw zeker overal de kerstbomen ophalen voor de verbranding/versnippering en dat je er dan een rol drop of 1 hele euro voor krijgt=]? anders moet je het gewoon zelf organiseren! heb je gelijk weer een nieuw project (hahaha he wat zijn we toch flauw... al die drank......)

wat heb je eigenlijk als kerstdiner op?

trouwens, je kan nu wel goed een nieuwjaarsduik doen! Maar als je die gaat doen moet je natuurlijk wel een UNOX muts op doen he!

deze reactie is al veel te lang geworden, dus we nemen nog maar een borrel (hij is nu ondertussen al wel weer leeg)

Groetjes!!

Paula, Agnes (&Jan(die zit met een scheef oog mij alle spel vauten die er dus nu niet meer in staan te verbeteren..... errug fijn.... -.-' (Paula typte het meeste dus, maar dat snaptje je vast al wel aangezien het enorm lul verhaal is geworden.... HOUDOE!!)

• 26 December 2009 - 23:23

Paula Agnes Jan:

sorry voor onze eigen blog ...
    hahahaha) heb jij ook eens wat te lezen...

(Drank maakt meer los dan je lief is)

• 27 December 2009 - 08:08

Hettie:

Al is de Kerst niet zoals thuis, deze vergeet je nooit meer.

ps: jullie boom is hetzelfde als op huis 3 en 5!!!!

Verslag uit: Kenia, Nairobi

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009