Blog 40: Verzoeknummertjes..
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
12 December 2009 | Kenia, Nairobi
Het bezoeken van een groot festival of tentfeest vind ik ook super leuk. Lekker de hele avond dansen.. Het liefst op een beetje dance muziek, maar voor een avondje “Hollands Glorie” of “80’s en 90’s” ben ik ook wel te vinden..
Ook thuis gaat er geen dag voorbij dat ik niet naar muziek luister.. Het is ook wel een familiekwaaltje.
Soms is het zo erg dat er op elke kamer in ons huis wel een radio aanstaat.
Mijn ouders hebben daar inmiddels wel een oplossing voor bedacht: de stop eruit trekken.
Hier in Kenia houdt men vooral van herhalen.. In élk resort of restaurant staat élke avond dezelfde CD op.. :-( In Sunrise is de variatie bijvoorbeeld ver te zoeken.. Ze draaien áltijd Ronan Keating, Shania Twain, Whitney Houston en ál die andere zwijmelmuziek.. In het begin is dat leuk, maar als je er een maand lang elke avond naar moet luisteren heb je dat wel gehad..
We hadden al voorgesteld een keertje een Nope is Dope cd’tje of een plaatje van Guus Meeuwis mee te nemen, maar dat is er nog niet van gekomen..
Mijn muzieksmaak daarentegen is zeer gevarieerd en afhankelijk van mijn stemming (en waar ik ben).. Ik kan eigenlijk heel veel wel waarderen. Ik hou alleen niet echt van R&B en Hiphop... en laten dat nou nét de twee favorieten van de Keniaan zijn.. In elke bar of discotheek komt de hele avond die muziek voorbij.. In Nederland zou ik zo’n tent allang vermijden, maar hier heb je gewoon niet zoveel keus..
Toch hebben we inmiddels wel wat leuke tentjes ontdekt waar de muziek wel leuk (en gevarieerd) is.
Zo heb je in Bob’s vaak een live band die verzoeknummertjes spelen, en in Casaurina draaien ze nummers die we in Nederland ook kennen..
De lokale songs vind ik wel het aller leukst. Anthonio en Omar leggen me elke keer als er zo’n nummer langskomt uit waar het over gaat. De meeste nummers gaan (hoe kan het ook anders) over liefde, maar ook heel veel nummers gaan over de meest simpele dingen. Er zijn nummers over heel uiteenlopende onderwerpen als: je salaris, kamelen, eten en nog veel meer.. (Je moet er maar op komen) De teksten worden begeleid door heel vrolijke muziek en dan vaak met een 8ste maat beat eronder. Waar je dus wel lekker op kunt dansen..
Het is wel jammer dat ik op waarbenjij.nu geen muziek kan plaatsen. Maar ik heb op youtube een beetje rondgezocht. Ik kan ze helaas niet allemaal vinden, maar ik zal Anthonio nog wel even vragen te helpen met zoeken..
Voor nu kunnen jullie de volgende links gebruiken voor wat plaatselijke muziek:
Deze is bijvoorbeeld écht heel populair in de discotheken:
En als dit nummer gedraaid wordt gaat de hele dansvloer helemaal los, haha:
Toch mis ik de muziek in Nederland ook wel een beetje.. Ik ben momenteel wel erg benieuwd naar de nieuwe cd van Robbie Williams, of Milow nog nieuwe muziek heeft uitgebracht en welke feestjes er komend jaar weer op de agenda staan..
Ik ben blij dat ik vlak voor ik vertrok nog even wat muziek op mijn laptop heb gezet.. Zo af en toe een nummertje van Jan Smit, Marco Borsato en Blof is wel fijn om even te horen.. Alsof je weer even in Nederland bent..
Vanavond gaan we weer stappen, dus ik ben heel benieuwd waar we dan weer terecht komen en of de muziek daar weer een beetje leuk is! En als het niks is, dan maken we maar gewoon even vriendjes met de DJ, zodat we wat verzoeknummertjes kunnen aanvragen.. :-)
Kuss Miek
...
Oh.. En om in de verzoekjes te blijven.. De wc's zijn hier nou niet bepaald om over naar huis te schrijven ofzo. Dus dat doe ik ook maar niet... Maar omdat jullie (Agnes en Pia) het zóóóó graag willen.. heb ik wat foto's geplaatst.. (Ook al vind ik ze zelf echt smerig!! hahahaha) Veel plezier ermee!! ;-)
12 December 2009 - 14:52
Sandrien:
ha, alweer eerste!
't is nog steeds leuk alles zo te lezen!
Fijn dat je het ook zo naar je zin hebt!
groetjes -
12 December 2009 - 15:27
Ivette:
Na deze foto's gezien te hebben ga ik mijn prinsessen wc steeds meer waarderen.
Het is lastig om na al die berichten die je krijgt en de paar die ik heb geschreven weer iets origneels te bedenken dus ik hou het maar op geniet er van, voor het voorbij is!
XXX Ivet -
12 December 2009 - 17:21
Sandrien:
Hé annemiek. Je linkje naar die muziek werkt niet helemaal goed. Of ligt dat aan mij? Kan ook maar zo :-)
Wel jammer, was erg benieuwd!
groetjes! -
12 December 2009 - 17:24
Pa :
C'est la plee qui fait la musique -
12 December 2009 - 21:44
Agnes:
Inderdaad leuk de foto's.
Om in Koos z'n stijl te blijven:
Cést drôle (=feans voor drollig) -
13 December 2009 - 08:30
Hettie:
Hoi daar, wat een verschil van toiletten, ze weten dus wel hoe het ook kan!!! -
13 December 2009 - 15:02
Petra:
Hoi Annemiek,
Eindelijk weer eens tijd om te reageren. Heb een paar dagen vrij, kon dus eens lekker bij lezen. Blijft leuk je avonturen bij te houden. Wat had je onze kerstkaart trouwens snel. Mijn familie was in Zuid-Afrika en het kaartje dat ik van hen kreeg, kwam de dag voordat ze weer thuis kwamen (bijna drie weken onderweg dus). Misschien gaat het de andere kant op sneller? Moet er wel eerlijk bij bekennen dat de postcode niet helemaal klopte.
Inspirerend hoor die foto's van de toiletten!
Jouw vader lijkt wel een spreukenboek; ook inspirerend!
Dat was het voor nu weer even.
Groeten Petra -
13 December 2009 - 16:51
Pia:
Hoi Annemiek,
Wat leuk dat je mijn verzoeknummertje van foto's van de toiletten hebt uitgevoerd. Ik was van plan thuis de boel schoon te maken, maar ik wacht nog even..... Ik probeer me even in te leven! Dat is best lastig want wij zijn hier ons huis al helemaal in de kerstsfeer aan het inrichten. Zelfs op de toilet staan kerstgeurkaarsjes!! Wat zal het voor jou wennen zijn als je weer terug bent straks. Je maakt zoveel totaal andere dingen mee. Het zet me wel aan het denken met al die kerstdrukte: Lekker belangrijk! Dikke knuffel Pia
13 December 2009 - 18:48
Paula:
haha moet je doen, een cd van Guus Meeuwis mee nemen en dan die laten draaien..en dan kei hard mee blèren :P
oke.. die plee's zijn echt heel erg smerig!!!!
maar wel geinig om te zien :P
xxx -
13 December 2009 - 19:10
Laëla:
Nou, zit ik daar eindelijk te kijken naar je reisverslagen, heb ik een heel origineel stukje bedacht......heb ik het verzonden maar is het niet geplaatst. Jammer maar helaas, ik hoorde in ieder geval van collega's dat je zo leuk schrijft dus dacht ik effe checken bij Annemiek. En inderdaad, vooral je stukje over flirten met een Keniaan van twee turfjes hoog moest ik om lachen. Leuk om al de foto's ook te kunnen zien. Hoe is het eten daar? Die toiletten zijn om te janken, gat in de markt om ze daar te gaan bouwen ook.
Als die wc's er al zo uit zien, hoe werkt het dan met toiletpapier......
Lieve groet Laela -
14 December 2009 - 08:10
Kim Van Den Berg:
Wat een wc 's wat kan ik daar over zeggen...
Bij mij kwam ook meteen de vraag op en het wc papier dan???
Laat maar ik wil het niet weten...
Liefs, kim