Blog 35: Telefoonterreur - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 35: Telefoonterreur - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 35: Telefoonterreur

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

07 December 2009 | Kenia, Nairobi

We kennen het allemaal wel.. Een doordeweekse avond, 18.00 uur (en dus etenstijd). Je zit lekker aan tafel en wilt nét aan je gehaktballetje beginnen, als de telefoon gaat. Op het display van je telefoon zie je dat het een anonieme oproep is en eigenlijk weet je alweer genoeg.. Toch neem je op..
Zodra je je naam hebt gezegd, vraagt een stem aan de andere kant van de lijn of het je uitkomt.. Maar nog vóór je NEE kunt zeggen, wordt er al een uitgebreid verhaal opgehangen over het allergoedkoopste aanbod.. Je komt er niet meer tussen.. En als je na 5 minuten eindelijk de kans krijgt om te zeggen dat je geen interesse hebt, wordt dit niet begrepen.. “Maar mevrouw, u weet echt niet wat u mist!!”…
Héééél irritant die callcenters die je wat proberen te verkopen.. Ze bellen nooit gelegen…
“Nee sorry meneer, ik heb geen uitvaartverzekering en die hoef ik ook niet. En nee mevrouw, ik heb ook geen interesse in een magnetron met afstandsbediening… Ja, u ook een héééle fijne avond! JA, DAG HOOR!” ;-)

LANG LEVE het “Bel-me-niet-register”!!

Vandaag waren de rollen eens omgedraaid.. En moesten wij mensen van hun werkzaamheden afhouden. Want vandaag waren we net “FAM op reis’ callcenter”, voor al uw sport- en spelactiviteiten..
We hebben écht de hele dag aan de telefoon gehangen.. Althans, Catherine heeft de hele dag voor ons aan de telefoon gehangen, wij hebben er eigenlijk alleen maar naast gezeten om vragen te stellen die zij voor ons vertaalde..
Ik had echt een beetje medelijden met haar. Elke keer hing ze weer hetzelfde riedeltje op. Ik spreek geen Kiswahili, maar zelfs ik kon aan het eind van de middag haar tekst opzeggen.
Francis noemde het maar “empowerment”, maar echt beter voelde ik me daar niet door tegenover deze engel, die ons echt onwijs goed geholpen heeft!!
Van 10.00 uur tot 16.00 uur hebben we gebeld.. 98 gesprekken later was het resultaat ruim 30 inschrijvingen! Tel daar de kinderen van “onze” klas bij op en we komen op ruim 40 kinderen, voor onze eerste sport- en speldag!!

Ik vind het een mooi resultaat! We hadden al verwacht dat we de inschrijvingen van zaterdag konden halveren, gezien het feit veel ouders hun kinderen gewoon maar in kwamen schrijven. In het begin kneep ik hem wel even, omdat de ene na de ander niet tot onze doelgroep leek te behoren.. Maar uiteindelijk hebben we toch nog wel een behoorlijk aantal overgehouden.
Met 40 kinderen kunnen we echt wel veel doen en we zullen er onze handen nog aan vol hebben. Maar ik ben er erg blij mee!! We weten in ieder geval zeker dat deze kinderen écht tot onze doelgroep behoren.

We hebben dus weer een stapje verder in de goede richting gedaan met ons project. Nu morgen de laatste aankopen doen en de laatste dingen voorbereiden. En dan is het woensdag zover!!!

Het was wel grappig eens te ervaring hoe het is aan de andere kant van de lijn, maar een carrière als telefoniste ambieer ik nog steeds niet hoor!!!

Liefs, Miek

• 07 December 2009 - 20:07

Bart:

anoniem, kan ook kvt zijn voor een lekker slaapdienstje ha ha

• 07 December 2009 - 20:08

Bart:

ha ha Hetty en kim, zonder het te weten. Nummertje 1, dat word tracteren Kim.

• 07 December 2009 - 20:11

Paula:

wij zeiken die mensen van zo'n callcenter altijd af:P echt grappig.. of we gaan zelf vragen stellen, kunnen ze ook niet tegen:P.

Wow men!! echt heel erg lang gebeld zeg! wel fijn dat je dan ook resultaat hebt =) lijkt me echt leuk, zo'n sport middag!:)

haha ik zie het al voor me dat jij zo'n irritante telefoniste wordt die maar niet wil ophangen... nee idd, doe maar niet;)

• 07 December 2009 - 20:50

Pa:

De beste manier om vooruit te komen in deze wereld is de mensen te doen geloven dat het in hun voordeel is je te helpen.

• 07 December 2009 - 21:31

Hetty:

Laat ik maar niet reageren op de eerste plaats van Bart, weet namelijk niet welke Bart het is: Bart K of Bart B?

Ik wil gewoon weten wat jullie zoal willen gaan doen woensdag.....

p.s: geen telefoniste..ga jij maar lekker mooie verhalen schrijven.

• 08 December 2009 - 06:46

Kim:

Superleuk!!! Zet hem op!
    kus

• 08 December 2009 - 08:01

Kim Van Den Berg:

Ik ga wel op Bart reageren, want volgens mij heeft bart de blogg 's niet goed gelezen want dan had hij gezien dat zowel Hettie als ik (kim) hem beide al een keer voor zijn geweest dus WIE moet nu WIE trakteren???!!! BART???
    Miek, goed bezig hoor ga zo door!!!
    En JA dat anonieme telefoontje van gister was inderdaad Bart (KVT) voor een slaapdienstje en een avonddienstje..
    Zo zie je maar het blijft hier gezellig! x kim

• 08 December 2009 - 14:55

Esther:

hey meis..

Wat super goed joh 40 inschrijvingen.. Lekker bezig.. Ga zo door.. en laat Bart maar lekker bellen joh, gewoon niet opnemen.. ;)

Liefs X Es

Verslag uit: Kenia, Nairobi

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009