Blog 7: Even een update! - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 7: Even een update! - Reisverslag uit Mombassa, Kenia van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 7: Even een update!

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

09 November 2009 | Kenia, Mombassa

Hee lieve mensen!
Super leuk om jullie reacties te lezen. Ik ben zo ver weg, maar toch ook weer zo dichtbij!

Allereerst wil ik even doorgeven hoe laat de zon opkomt en ondergaat.
Vanmorgen ben ik met Francis gaan hardlopen en toen heb ik gezien dat de zon om 05.30 uur opkomt. Net heb ik gemerkt dat het rond 18.00 uur begint te schemeren. Dus het is vrij vroeg donker..

De werkzaamheden rondom ons project zijn nu nog niet gestart. De eerste week hebben we sowieso ingepland om kennis te maken en onze draai een beetje te vinden.
We zijn al wel volop aan het netwerken en ik denk dat we ook wel snel zullen kunnen beginnen! Ik hou jullie op de hoogte!

Vandaag zijn we op de markt geweest om verse groenten e.d. te kopen. Wat een vreemde gewaarwording is dat! Overal word je nagekeken en iedereen wil aan je zitten. Eerlijk gezegd is dat best irritant. Maar ja, je kunt nou eenmaal niet onopvallend voorbij lopen als enige blanke tussen alle mensen hier.

Verder hebben Loes en ik vandaag een fiets gekocht. Dat was echt een heel avontuur! Maar het is wel gelukt! We zijn er trots op! Nassor is met ons meegegaan en we hebben een knalblauwe fiets gekocht. De verkoper wilde eerst wel weten of we niet met hem wilde trouwen, want dan mochten we hem gratis hebben. Maar we hebben er toch maar voor gekozen de fiets gewoon te betalen.
Toen we thuis kwamen zagen we dat de fiets oorspronkelijk uit Amsterdam komt, dus dat was wel grappig!

Nou verder hoop ik dat bij jullie alles goed gaat!

Dan nu hieronder mijn blog voor vandaag:

“A medicin for my teeth” ;-)

Toen vorig jaar mijn beugel ingebouwd werd, durfde ik een half jaar niet te lachen. Alle foto’s die gemaakt werden waren stom, omdat ik met mijn mond dicht lachte en dat echt geen gezicht was.
Na een tijdje ging die schroom er wel af en kon het me niks meer schelen dat ik een beugel had.
Ik moet toegeven dat die schroom hier wel weer een beetje terug is gekomen. De mensen hier weten helemaal niet wat een beugel is, laat staan dat ze snappen waarom je überhaupt een beugel hebt.
De eerste dag in Shanzu kon Sammy (de jongste zoon van Moses) zijn ogen maar niet van mijn mond afhouden en begon hij aan zijn eigen tanden te voelen zodra mijn tanden (en dus ook mijn beugel) zichtbaar waren. Dus gaat het lachen op dit moment toch maar weer met de mond dicht, en ik vervloek mijn ortho dat hij dat stomme ding er niet uit wilde halen voor Kenia. Haha.. Nee hoor, het valt wel mee en ach, de schroom zal er vanzelf wel weer af gaan. (hoop ik)
Daarnaast levert het ook wel weer grappige gebeurtenissen en daardoor weer mooi materiaal voor een nieuwe blog op…
Nassor weet namelijk inmiddels dat ik de kok ons drieën ben. Vandaag kwam hij op visite en hij had op de markt verse vis voor me gekocht die ik vanavond voor ons klaar kon maken. Echt een vis met kop, staart en vel er nog aan! Toen hij wegging bedankte ik hem voor de vis en zei ik dat het vast lekker zou smaken. Nassor begon te lachen en zei dat we dat nog maar moesten afwachten.. Hij wilde weglopen, maar draaide zich om, keek me aan en zei: “Fish is good for you, maybe it’s a medicin for your teeth!”
Ik moest heel hard lachen, maar Nassor was bloedserieus. Waarschijnlijk denkt hij dat ik één of andere ziekte heb ofzo.. Ik zal hem morgen nog maar eens uitleggen wat een beugel precies is, voor hij me straks doorverwijst naar een dokter!

De vis heb ik dus ook klaargemaakt vanavond. Nou ja, de halve vis.. Want ik heb nog nooit een vis gefileerd, en met die botte messen hier kreeg ik dus ook niet al het vlees van de graat. Het was echt een beetje sneu en ook echt zonde hoeveel vis ik aan de graat moest laten zitten. Ik heb Marloes en Francis laten zweren dat ze niks tegen Nassor zeggen, want die lacht me vierkant uit denk ik..
Ik heb Andrew (onze “bodyguard”) maar gevraagd of hij het wel kan en of hij het me wil leren. En dat wilde hij wel! Dus volgende keer komt het met zijn hulp vast helemaal goed!

De vis heeft ondanks alles wel prima gesmaakt! En misschien heeft Nassor wel gelijk en is het inderdaad goed voor mijn tanden. Dat zou mooi zijn, dan kan die stomme beugel er eindelijk uit als ik terug ben!!

• 09 November 2009 - 17:20

Bart:

he die annemiek,
    schroom, je bedoelt groom dat is dat metaal wat in je mond zit. haha
    ik kan het niet laten he, maar ik vind het leuk om te lezen dat het goed met je gaat. Hoe is het met de hallucinaties ??

genietse.
    ps. het weer is hier koud en nat.

• 09 November 2009 - 17:22

Mama:

lieve miek erg leuk om je verslag te lezen ik ben nog alleen thuis papa eet bij jw en gaat op ziekenbezoek bij richard jantine is gymen en bart zal zo wel komen het is nu 18.15 en ga straks een begin maken om je kamer logeerklaar te maken voor het geval er loges komen dikke kus ma

• 09 November 2009 - 17:58

Kim:

Hey lieve miekski,

Vind het superleuk je blogs te lezen! Na 1 weekend vol leuke verhalen mis je ik je al, haha!
    kus

• 09 November 2009 - 17:59

Paula:

waar een beugel al niet goed voor is...:P

leuk om te lezen!
    xx

• 09 November 2009 - 18:10

Jantine:

Hee lieve zus!!
    oohweer een prachtig verhaal!
    snel weer de volgende, fijn dat je het zo naar je zin hebt!
    ene...die vis mag je voor mama en mij ook wel is klaar maken;)
    Dikke kus je Zusje

• 09 November 2009 - 18:18

Lisette:

zow te lezen, heb je het erg naar je zin!!
    vond het btw, erg jammer dat ik niet bij je afscheidsfeest kon zijn, maar gelukkig heb ik nog gezellige heringeren aan eindhoven ;)
    veel suc6 en plezier in kenia!!

Xus lisette

• 10 November 2009 - 07:01

Hettie Paap:

Annemiek, ik geniet zo van je manier van schrijven, het lijkt wel of ik over je schouder meekijk.....

Groetjes Hettie

• 10 November 2009 - 08:25

Kim V/d Berg:

He Miek,
    Waarom vraag je aan mij altijd je verslagen te checken???
    Geweldig zoals je schrijft... ik zie het allemaal zo gebeuren wat je mee maakt daar!!
    Super meid!
    Enuh.. Laat die Bart maar kletsen hoor!! HaHa
    Trouwens je heb maar 1 keniaan nodig die het sexy vind!!
    kus kim

• 10 November 2009 - 15:28

Hanneke:

hey annemiek!!

Tja van je collega's moet je het hebben. Ik maak een mengeling van Bart en Kim, meis laat je chroom zien en de mannen vallen als vissen voor je!!

Kus

Verslag uit: Kenia, Mombassa

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009