Blog 58: Genieten in Tagaungu met (andere) Marloes
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
30 December 2009 | Kenia, Nairobi
Marloes zou vandaag met Paul en haar familie gaan duiken en dus zijn Fran en ik om 09.00 uur in de Matatu naar Kilifi gestapt. In Kilifi ligt Tagaungu en dat is het dorp waar (andere ;-)) Marloes vorig jaar stage heeft gelopen. Zij had ons daar uitgenodigd om ons rond te leiden en de mooiste plekjes te laten zien. En daar zeiden wij (als inmiddels ervaren reizigers) natuurlijk geen nee tegen! ;-)
Na een hobbelrit en een schoonheidslaapje kwamen we een uur later aan in Tagaungu. Marloes kwam ons al snel met de Pikipiki (motortaxi) ophalen en nam ons mee naar Vuma, waar we de klippen en rotsen konden bewonderen. Ik denk dat we er wel een uur hebben zitten genieten van het uitzicht! Zo gaaf, en zo mooi!!
Vanaf Vuma zijn we vervolgens in Kenyan style (oftewel LOPEND) teruggegaan naar Takaungu waar de lunch al op ons scheen te wachten. Marloes had mij opgedragen niet al te sexy gekleed te gaan, omdat Tagaungu een streng Moslim dorp is.. Ik was dus voor mijn doen behoorlijk warm aangekleed. Twee maanden geleden zou ik het echt begeven hebben tijdens deze “short walk” (van ruim een uur!!), maar inmiddels ben ik zo gewend aan de hitte dat ik er niet meer zoveel moeite mee had.
Onderweg vertelde Marloes over haar ervaringen in Tagaungu en hoe meer ze vertelde hoe meer bewondering ik kreeg voor haar hele verhaal.
Ze heeft een half jaar lang echt tússen de mensen in het dorp geleefd.. Nou vind ik het in Shanzu best gezellig, maar om er nu dag en nacht te moeten blijven.. ik ben ’s avonds veel te blij als ik weer in mijn eigen appartement kom..
Toen we eenmaal helemaal bezweet en met ontzéttend vieze voeten aankwamen bij het huis, stelde Marloes ons voor aan haar gastgezin. Khadija, de moeder van het gezin, is een weduwe die dagelijks 8 monden te voeden heeft, waarvan en 2 niet eens haar eigen kinderen zijn. Maar wezen die zij onder haar hoede heeft genomen. Het huis zat dus helemaal vol met kinderen. En Marloes liep er tussen alsof ze al jaren deel uitmaakte van het gezin. Heel leuk om te zien!
Na het eten (chapati met bonen en kokossaus, mmmmm) wilde Marloes ons het strand laten zien. Na een wandeling door het dorp, heel wat kennismakingen en handen schudden later kwamen we aan op wat voor mij tot nu toe echt de allermooiste plek van Kenia is! Het strand van Tagaungu..
Kenia blijft me verbazen, het land heeft zoveel mooie plekken dat ik gewoon niet meer weet wat ik nu het mooiste vind. Maar ik vind het zo gaaf dat ik dit allemaal te zien krijg! Wat ik aan vandaag vooral zo mooi vond was dat de plekken waar we geweest zijn door de toeristen (nog) niet ontdekt zijn. Neem nou het strand, in Spanje zou het helemaal afgezaaid zijn met mensen en ’s avonds vól liggen met troep. Nu was het er zo rustig dat je alles om je heen even vergat.. Ik heb zeker een half uur heerlijk liggen dobberen op de golven en vervolgens een uur alleen maar zitten genieten van de wind, de geluiden om me heen en het uitzicht..
Inmiddels ben ik weer terug in mijn eigen appartement in Nyali. Na een middag in Tagaungu moet ik toch toegeven dat ik blij ben dat ik weer onder de douche kon stappen (zeker ook omdat mijn hele zwembroek vol zat met zand, hahaha). Ik heb er respect voor dat marloes het volhoudt in een huis in een dorp, zonder stroom en zonder stromend water.. Maar als ik mag kiezen ga ik zelf toch wel voor mijn eigen plekje.. Al was het wel echt een TOP dag!
Marloes, bedankt!
Nu gaan we het er weer even lekker van nemen, morgen oudjaarsdag! Nog maar 1 dag en dan gaan we gewoon het nieuwe jaar in..
Hoe staat het met jullie voornemens?! Ik heb ze nog niet allemaal gehoord.. Enne.. wel wat oliebollen voor me bewaren he!!
30 December 2009 - 19:54
Pia:
Ik wil jou en al je trouwe fans die je blog lezen een heel goed nieuwjaar toewensen! Jij hebt de afgelopen maand iedereen een kijkje in je dagelijkse leven gegeven En door de reacties van het thuisfront moet ik concluderen dat je leuke
collega's vrienden en familie in Nederland hebt! Een goeie reden om weer lekker terug te komen er zijn hier zoveel leuke mensen!
Maar ik denk dat ik jou dagelijkse verhaaltjes wel zal gaan missen. Misschien moet je hier maar doorgaan met schrijven Annemiek! -
30 December 2009 - 19:56
Paula:
wat ziet dat er inderdaad ongeloofelijk mooi uit zeg!! echt gaaf!
:D
30 December 2009 - 20:00
Pia:
O ja mijn goede voornemen is dat ik ook graag meer mooie foto's wil maken van het dagelijkse leven hier in Nederland. Jij hebt inmiddels van deze reis een heel mooi fotoverslag! -
30 December 2009 - 21:12
Marcel En Regina:
Wij lezen met plezier je reisverslag.
Goed om lezen dat je het zo naar je zin hebt.
Wij wensen jou een heel leuke Afrikaanse jaarwisseling toe en heel veel plezier op je tour door de rest van Kenia.
30 December 2009 - 21:43
Ankie:
Heey,
Echt mooie foto's!! En natuurlijk een gelukkig nieuwjaar:D.
xx
Ankie -
30 December 2009 - 21:54
Hettie:
Mooie plaatjes, leuk verhaal en wat zie jij er goed uit!!!!!
Nog 1 nachtje en dan sluiten je dit jaar af en begin jij het nieuwe jaar met gelijk een mooie reis...wat ga je zoal doen en met WIE... -
30 December 2009 - 21:59
Noortje:
Wat heerlijk dat je lekker van het uitzicht en de natuur hebt kunnen genieten. Gelijk heb je! Het ziet er op de foto's al mooi uit, maar in het echt zal het waarschijnlijk nog mooier zijn.
Oja, mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dat ik m'n rijbewijs ga halen (ja eindelijk ;)) en ik moet m'n P nog, dus die halen is ook wel een goed voornemen lijkt me zo. En natuurlijk zijn de voornemens van beter m'n studie bijhouden, beter plannen, etc. Maar goed, dat zijn altijd goede voornemens natuurlijk.
Jij een keigoede jaarwisseling gewenst!! xx -
31 December 2009 - 00:38
Kim Van Den Berg:
Ben op het werk en dacht... toch gauw even kijken wat je geschrevn hebt...
Ik ben jaloersssssssssss
ik zit hier achter de computer in mijn slaapdienst en jij....
Laat ook maar, geniet er van meis
x
Vanavond gezellig met hettie gewerkt, was jaloers hoor dat ik je live gesproken had, hihi! -
31 December 2009 - 07:21
Hettie:
Hee Kim je moet niet alles vertellen tegen Annemiek, doet ze ook niet tegen ons.......
GRAPJE!!!!!
Annemiek, een hele fijne gezellige jaarwisseling...morgen kan ik zeggen..tot het eind van deze maand.
31 December 2009 - 09:57
Wil Van Dam:
Beste Annemiek.
Neem al deze mooie herinneringen mee naar het volgend jaar. Wat heb je mooie foto`s en leuke verhalen. Ik ken je niet maar kan mij inleven hoe je het daar heb.
Je vroeg of ze oliebollen voor je willen bewaren, als je terug komt zal ik kniepertjes voor je bakken.
Ik hoor van je moeder en/of lees in jouw verhalen wel wanneer je weer in holland bent.
Alles is hier vandaag weer wit,maar ik wens jou een fijne jaarwisseling en een paar fijne weken in dat mooie land.
Groet, Wil -
31 December 2009 - 12:59
Pa:
Waarom haasten? Een haas en een schildpad hebben tegelijk Nieuwjaar.