Blog 2: Een flinke borrel en toch een traan.. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu Blog 2: Een flinke borrel en toch een traan.. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annemiek Karsijns - WaarBenJij.nu

Blog 2: Een flinke borrel en toch een traan..

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

01 November 2009 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen word ik wakker van de wekker op mijn telefoon, die ik standaard vergeet uit te zetten. Het is 7.00 uur, ik lig op een matje van 5 cm en mijn deken is afgepakt. De kamer waar ik lig herken ik niet meteen, maar dat duurt niet lang.

Nee, ik heb geen kater.. tenminste.. niet van de drank.

Herinneringen aan gisteravond komen naar boven en ik krijg een glimlach op mijn gezicht, maar tegelijkertijd ook wel een brok in mijn keel. Het is alweer voorbij, mijn “afscheidsfeestje”. De tijd flitst voorbij en ik kan er niets aan doen…

Ik lig in het nieuwe huisje van Ellen op de grond en Kim ligt naast me. Na mijn feestje zijn we nog even Tiel ingegaan en toen we zo moe waren dat we niet meer konden lopen, zijn we maar gaan slapen. De thee die Ellen nog voor me gemaakt heeft is inmiddels koud en sla ik bijna om als ik me omdraai. Ik denk terug aan gisteravond. Ik vond het écht onwijs leuk.
Ik merk wel dat het afscheid nemen me zwaarder valt dan ik van tevoren aangenomen had. Het is ‘toch maar’ voor 3 maanden, dacht ik. Daarvoor hoef je niet eens echt afscheid te nemen. Maar het is toch stom hoe je niet in de gaten kunt hebben hoeveel waarde je eigenlijk hecht aan het contact dat je hebt met je vrienden en familie.

Even een smsje van Ellen of ik zin heb ik koffie (wat ik nooit drink, haha), Bart die belt om te vragen wat we vanavond eten, Jeroen die wil weten hoe m’n “dagie” geweest is en Kim die me weer even op de hoogte stelt over het feit dat we weer eens in hetzelfde schuitje zitten. Het zijn juist die kleine dingen waarvan ik me de laatste weken pas besef dat ik dat écht wel ga missen.
Waar ik me gistermiddag nog ontzettend druk maakte of het allemaal wel goed zou komen, kan ik nu terugkijken op een (voor mij in ieder geval) zeer gezellige avond, met veel heel erg leuke cadeaus, lieve woorden en veel lachen!

Ik wil iedereen die er gister bij was bedanken voor de gezellige avond, ik zal het niet snel vergeten!!
Een leuk afscheid, met op het eind ook wel een traan.. (ja Kim, het waren er maar twee, maar ze waren wél echt!!!) :D

P.S. Ik heb een paar foto's geupload, voor de rest zie hyves!

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Annemiek

In 2009 vertrok ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek voor het eerst naar Kenia om daar samen met 3 studiegenoten een project op te zetten voor kinderen met een beperking. Drie maanden later, veel nieuwe en bijzondere ervaringen verder, lieten we een project met 150 kinderen achter. Terug in Nederland kon ik het niet loslaten en ontstond het plan om het project verder voort te zetten... Inmiddels heb ik samen met Marloes en Kim de Stichting Why Not opgericht, om zo het werk voor deze kinderen voort te zetten. Op 13 december 2010 vertrok ik voor de tweede keer naar Kenia, dit keer samen met Marloes en Kim... Na een maand moest ik weer terug naar Nederland om af te studeren. Kim en Marloes bleven... Het is nu 2013 en ik ben al bijna 3 jaar niet meer in Kenia geweest. Hoog tijd dus om weer terug te gaan!! Op 7 december 2013 ga ik voor ruim 3 weken weer terug, om alles weer opnieuw te beleven!!

Actief sinds 07 Okt. 2009